FIETSPECH HULPDIENST

De ANWB richt zich van oorsprong op de mobiliteit van fietsers. In 1883 werd de Nederlandsche Vélocipèdisten Bond opgericht. Deze heeft als doelstelling om het vélocipède rijden in Nederland te bevorderen. Het is van origine eigenlijk een belangenvereniging voor alle aangesloten verenigingen.
Twee jaar later werd de naam gewijzigd in Algemene Nederlandsche Wielrijders Bond. Ze stonden aan de basis voor de realisatie van o.a. de fietspaden en bewegwijzeringen. Daarbij stimuleerden ze het binnenlandse toerisme. Eind 19e eeuw richtten ze zich niet meer alleen op fietsers, maar ook op automobilisten, wandelaars, ruiters, motorrijders, watersporters, wintersporters en kampeerders. Het basisuitgangspunt, het vélocipède rijden in Nederland te bevorderen, is dus niet meer aanwezig en dat gat willen wij graag opvullen.

?

Je kunt dus stellen dat de FietsFreak  de nieuwe organisatie is die het vélocipède rijden in Nederland bevordert. Eerst in Haarlem, Haarlemmermeer, Bollenstreek en Kennemerland en hopelijk straks in heel NL.