ZELF JE FIETS ONDERHOUDEN

Fietsonderhoud is belangrijk en dat kun je overlaten aan de Fietsfreak. Maar er zijn ook genoeg dingen die je goed zelf kunt doen. Hier zijn een aantal tips. Maak je fiets van tijd tot tijd met een warm sopje goed schoon. Neem een oude tandenborstel om de ketting schoon te maken en haal het vuil onder je spatbord weg. Spoel het goed af (tuinslang of hoge druk reiniger) en zorg dat deze goed droog zijn daarna. Smeer de ketting met dunne olie, teflon- of siliconenspray en draai de ketting een paar keer rond voor goede spreiding. Zorg ook voor een goede bandenspanning. Kabels kun je ook goed zelf smeren door wat olie in te druppelen.
Uiteraard is dit niet voldoende, maar het is de basis van je onderhoud. En als je toch echt een goede onderhoudsbeurt nodig hebt voor je fiets dan is een belletje naar de Fietsfreak voldoende.