OP DE FIETS NAAR SCHOOL

Het aantal kinderen dat met de fietst naar school gaat daalt aanzienlijk. Dat komt niet omdat de kinderen dat niet willen maar omdat de ouders bang zijn als hun kind op de fietst naar school gaat. Volgens onderzoeksbureau SAOB wordt 20 jaar geleden 1 op de vier met de auto naar school gebracht en dat aantal lag 4 jaar geleden al op één derde en momenteel al richting 40%. Fietsen is daarentegen nog noot zo veilig geweest als nu. Er zijn meer voorzieningen getroffen die het fietsen veel veiliger en fijner hebben gemaakt. Zelfstandigheid is voor een kind heel belangrijk en o.a. fietsen brengt dat hen bij. Je leert bewust zijn van de omgeving en de gevaren die het verkeer met zich kunnen brengen. Daarbij draagt een fietsend kind bij aan een beter klimaat. Want die uitlaatgassen rond het schoolplein zijn verre van ideaal. Wel is het belangrijk dat je je kind op een veilige fietst laat fietsen. Regelmatig onderhoud, goede verlichting, remmen, banden dragen bij tot een veilige en verantwoorde reis van huis naar school.