GPS OP DE FIETS

Naast het feit dat wij in Nederland de beste fietspaden hebben, hebben wij ook de beste fietsbewegwijzering. Je zult daarom niet gauw verdwalen tijdens het fietsen in Nederland. En toch is een fiets GPS een handig hulpmiddel wanneer je bijv. een leuke fietsroute wilt fietsen. Je kunt eenvoudig van de omgeving genieten waarbij je niet hoeft op te letten op de bewegwijzering. Je ziet ook waar je op dat moment bent en bijvoorbeeld hoelang de route nog duurt. Na de rit kun je ook nog eens kijken hoe je gereden en hoelang je er over gedaan hebt.
Je kunt hiervoor eenvoudig gebruik maken van bijv. Google maps die je dan op fietsmodus kunt zetten en met een smartphonehouder aan je stuur bevestigt. Maar wanneer je meer wilt kun je ook denken aan fiets GPS leveranciers als Garmin, Magellan of Satmap denken. Deze GPS toestellen zijn specifiek gemaakt voor de fietsers en hebben daarom leuke features die het fietsen leuker maakt.